How to use AoM 0.5 while anidb.ath.cx web address is down?

misc client related stuff

Moderators: AniDB, AniDB API

Locked
PetriW
AniDB Staff
Posts: 1522
Joined: Sat May 24, 2003 2:34 pm

How to use AoM 0.5 while anidb.ath.cx web address is down?

Post by PetriW » Thu Feb 03, 2005 2:50 pm

Please change the servername in the anidb settings to api.anidb.info then restart the client.
Last edited by PetriW on Sat Feb 05, 2005 1:46 pm, edited 3 times in total.

Cheatmaster
Posts: 1
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:11 pm

Post by Cheatmaster » Thu Feb 03, 2005 7:55 pm

Does not seem to work for me :?:
I updated the host file, and I can access AniDB from anidb.ath.cx/... again, but AOM still says timeout...

egg
Posts: 769
Joined: Tue Nov 11, 2003 7:17 am

Post by egg » Thu Feb 03, 2005 9:48 pm

It doesn't work for me either, and I know the host file is working because I can access the web site through anidb.ath.cx

PetriW
AniDB Staff
Posts: 1522
Joined: Sat May 24, 2003 2:34 pm

Post by PetriW » Thu Feb 03, 2005 10:02 pm

Try rebooting.
Someone else has something called lmhost screwing stuff up, no idea what that is.

egg
Posts: 769
Joined: Tue Nov 11, 2003 7:17 am

Post by egg » Fri Feb 04, 2005 1:21 am

I had already rebooted before my post. The LMHOSTS has to do with setting addresses NETBIOS names, this would only be for things that you wanted to try to access via M$ shares and stuff. I do not have an LMHOSTS file, so that cannot be causing a conflict.

BTW, 0.6 doesn't connect either, also it does not wait 2 minutes between retries:
[2/3/2005 5:19:44 PM] - Trying to connect to anidb...
[2/3/2005 5:20:05 PM] ! Connection failed, scheduling a retry within 2 minutes...
[2/3/2005 5:20:05 PM] - Trying to connect to anidb...
[2/3/2005 5:20:26 PM] ! Connection failed, scheduling a retry within 2 minutes...
[2/3/2005 5:20:26 PM] - Trying to connect to anidb...

PetriW
AniDB Staff
Posts: 1522
Joined: Sat May 24, 2003 2:34 pm

Post by PetriW » Fri Feb 04, 2005 1:39 am

Well, Aom 0.5 uses the value given in the server name field. So if you set it to anidb2 or to the ip it should work (after a restart).
It does for me any many others at least.

egg
Posts: 769
Joined: Tue Nov 11, 2003 7:17 am

Post by egg » Fri Feb 04, 2005 3:13 am

Thanks, changing it to anidb2 worked. I have no idea why the other one didn't, but at least it is working now.

User avatar
DonGato
Posts: 1296
Joined: Sun Nov 17, 2002 9:08 pm
Location: The Pampas, The land of the Gaucho!
Contact:

Post by DonGato » Fri Feb 04, 2005 10:26 am

Even as I setup the old names in the hosts files, the ping works but any connection from any Windows application doesn't work. Quite strange as the same works in a similar (but not the same) installation. I lost some hours trying to find what is happening without any luck.

Skywalka
Posts: 889
Joined: Tue Sep 16, 2003 7:57 pm

Post by Skywalka » Sat Feb 05, 2005 4:02 am

AoM kind of works for me now when I use "www.anidb.info" as server name.

Problem is - AoM cannot log in to AniDB. The error message I get is:

"Illegal input, only use ASCII characters" which irritates me since I only use ascii chars.

And additionally it starts downloading the database files every time I re-start the application... I guess the reason for the problems can't be my hosts file because I don't have anything set there for www.anidb.info...
Last edited by Skywalka on Sat Feb 05, 2005 4:24 am, edited 1 time in total.

lucky644
Posts: 45
Joined: Mon Sep 20, 2004 12:31 am
Location: Canada
Contact:

Post by lucky644 » Sat Feb 05, 2005 4:15 am

Skywalka wrote:I got it to work with "www.anidb.info" as new server adress in the options of AoM.

You need to re-start the application afterwards, it should work then...
Yeah, thats what I did.

PetriW
AniDB Staff
Posts: 1522
Joined: Sat May 24, 2003 2:34 pm

Post by PetriW » Sat Feb 05, 2005 9:59 am

It's an api bug, I'll tell Exp about it.

FiveSeven
Posts: 13
Joined: Thu Mar 18, 2004 7:08 pm
Location: Finland

Post by FiveSeven » Thu Feb 10, 2005 8:26 pm

AoM can't download anime pictures.

[10.2.2005 22:12:50] + Failed to download http://anidb.ath.cx/pics/anime/2193.jpg, skipping...
[10.2.2005 22:12:50] - All files downloaded.

Server is api.anidb.info and version is 0.5.1.219

PetriW
AniDB Staff
Posts: 1522
Joined: Sat May 24, 2003 2:34 pm

Post by PetriW » Thu Feb 10, 2005 9:01 pm

Nope, image downloading doesn't work anymore.

User avatar
kouta
Posts: 104
Joined: Wed Nov 10, 2004 4:08 pm
Contact:

Post by kouta » Sat Feb 12, 2005 6:25 pm

i changed into anidb.info and worked normally for me.

:lol:

alaureijs
Posts: 101
Joined: Sun Jul 13, 2003 8:45 am
Location: Yurp

Post by alaureijs » Sun Feb 13, 2005 1:55 pm

I wonder if this also has to do with the domain name change, I got this every minute or so in the log since the change:

Code: Select all

[13/02/2005 14:50:52] - Connected to AniDB.
[13/02/2005 14:50:52] - Executing new AniDB command.
[13/02/2005 14:52:52] - Connection to AniDB timed out... Will reconnect if needed.
*EDIT: never mind... was a setting. After disabling Auto Update Known File Data, everything is fine

Locked