WebAOM won't load for the last couple days

Bug reports for an official AniDB Client go here

Moderators: AniDB, AniDB API

Locked
PsychoMike
Posts: 3
Joined: Mon Jul 16, 2007 6:29 pm

WebAOM won't load for the last couple days

Post by PsychoMike » Mon Jul 16, 2007 6:50 pm

Has anyone else had a problem accessing web aom lately?

I know I was using it ok Friday and possibly early on Saturday, but for at least the last 48 hours or so it won't load at all.

I get the outline of the applet, and the status bar says "applet loading" for a second, but then the status changes to "applet noninited" and I get the red "X" in the applet area.

Here's the exception dump from the java console:

Code: Select all

java.lang.NullPointerException
	at javax.swing.SwingUtilities.updateComponentTreeUI(Unknown Source)
	at epox.swing.JComboBoxLF$2.actionPerformed(JComboBoxLF.java:35)
	at javax.swing.JComboBox.fireActionEvent(Unknown Source)
	at javax.swing.JComboBox.setSelectedItem(Unknown Source)
	at javax.swing.JComboBox.setSelectedIndex(Unknown Source)
	at epox.swing.JComboBoxLF.<init>(JComboBoxLF.java:43)
	at epox.webaom.ui.JPanelOptDiv.<init>(JPanelOptDiv.java:97)
	at epox.webaom.ui.JPanelMain.init(JPanelMain.java:225)
	at epox.webaom.ui.JPanelMain.<init>(JPanelMain.java:109)
	at epox.webaom.A.init(A.java:92)
	at epox.webaom.WebAOM.init(WebAOM.java:61)
	at sun.applet.AppletPanel.run(Unknown Source)
	at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
It doesn't look like web aom itself has been changed lately, so I was thinking it might be a problem with the API?

I've tried this on three different machines - two with Linux+Firefox and one with XP+Firefox. Same problem anywhere. Don't have IE available or I'd try it there too...

PM

User avatar
ricce
Posts: 199
Joined: Wed Apr 06, 2005 8:42 pm
Location: Sweden / Västrås
Contact:

Post by ricce » Mon Jul 16, 2007 7:04 pm

To me it looks like UI functions are called from outside the event dispatcher thread, this can cause a lot of random errors.

PsychoMike
Posts: 3
Joined: Mon Jul 16, 2007 6:29 pm

Post by PsychoMike » Mon Jul 16, 2007 7:18 pm

I just managed to get it working on one of the linux machines by

- updating to Java 1.5 (the system default was still 1.4.2)
- and running the jar directly (still won't work as an applet)

Now that it's loaded I also see fresh entries in the changelog (that weren't in the changelog.txt that came with the source) that mention stuff that was done yesterday:

1.19g 15.07.2007:

*Fixed NullPointerException @ RecDir (introduced in d) thx to s2d4theworld.

*Added support for 64 bit file sizes.

*Added LookAndFeel switch.

*Removed rules dropdown. Controlled in the rules tab.

When I was digging through the source to investigate that exception I believe the only JComboBox (where the exception was happening) was for the rules. So maybe something about that code change triggered my issues - maybe unintentionally pushed web aom to 1.5 only?

It's working well enough for me now I guess, I don't really need it as a web page applet, but I'm still curious. Anyone else hit this issue?

epoximator
AniDB Staff
Posts: 379
Joined: Sun Nov 07, 2004 11:05 am

Post by epoximator » Mon Jul 16, 2007 7:22 pm

applet should be fixed now

PsychoMike
Posts: 3
Joined: Mon Jul 16, 2007 6:29 pm

Post by PsychoMike » Mon Jul 16, 2007 7:47 pm

I'm still seeing the issue, but I probably have the applet in cache or need to restart my jvm or something. I'll keep playing with it.

Thanks for the prompt response!

PM

Locked